четвер, 1 грудня 2016 р.

Година коду

5-11 грудня 2016 року у школах по всьому світу пройде «Година Коду» - щорічна глобальна ініціатива, метою якої є промоція програмування серед дітей.
«Година Коду» стала популярною у 180 країнах саме через свій унікальний формат, який чудово допомагає відчути себе програмістом. У формі гри та зі зрозумілими інструкціями дитина за одну годину вчиться писати код, відразу бачить результат своєї роботи і пишається зробленим. Багатьом дітям це допомагає розпалити інтерес до навчання та розширити світогляд. При цьому усе це абсолютно безкоштовно.
В Україні «Година Коду» буде проходити за ініціативи компанїї «Майкрософт Україна», благодійної організації  «Благодійний фонд Брейнбаскет Фаундейшн».
Компанія «Майкрософт Україна» в рамках програми «Партнерство в навчанні» розробила вебінар з детальним покроковим сценарієм проведення уроку «Година Коду». Вебінар було проведено для вчителів, бібліотекарів, громадських активістів та волонтерів 30 листопада 2016 року о 15:00 год. за посиланням  https://aka.ms/hourofcode2016
Крім цього, представники бібліотек, громадських організацій і шкіл, які проведуть урок «Година Коду» з 5 по 11 грудня 2016 року для учнів 5-11 класів, зможуть взяти участь у конкурсі та виграти цінні призи.
Деталі участі у конкурсі можна знайти тут:

Немає коментарів :

Дописати коментар